مهارت‌ های لازم برای طراحی سایت

مهارت‌ های لازم برای طراحی سایت چیست؟

اگرچه طراحی وب به جنبه بصری یک وب سایت اشاره دارد، اما در واقع با فرآیند توسعه وب همپوشانی دارد. برای پاسخ به سوالی که در تیتر این مطلب ارائه شده است؛ مهم است که با توضیح مفاهیمی‌ مانند frontend -backend، HTML، CSS، JavaScript، UX، UI شروع کنید که از اصلی‌ترین مهارت های لازم برای طراحی سایت هستند.

اگر با زبان‌های کدنویسی آشنایی ندارید، ممکن است فکر کنید که یادگیری طراحی وب سایت دشوار است. زمانی که شروع به توسعه ابتدایی‌ترین مهارت‌هایی می‌کنید که باید روی آن تمرکز کنید، می‌توانید در یک یا دو سال یک حوزه کاملاً جدید از تخصص را برای خود بسازید. در ادامه به بررسی مهارت‌ های لازم برای طراحی سایت می‌پردازیم. ما در مرکز آموزش طراحی سایت وم پاور، به صورت تخصصی هر هفته مقالاتی را در زمینه طراحی وب برای شما آماده می کنیم. همچنین می توانید در دوره های طراحی سایت ما نیز شرکت کنید.

طراحی وب چیست؟ چگونه یاد بگیریم؟

مهارت های لازم طراحی سایت چیست و طراح وب چه وظایفی دارد؟

هدف طراحی وب، تسهیل ارتباط بین کاربران و صفحه وب است. طراحی وب سایت را می‌توان به عنوان فرآیند ایجاد یک وب سایت تعریف کرد که شامل برنامه‌ریزی ویژگی‌های مختلف، از رابط کاربری گرفته تا چیدمان، از ارگونومی‌ناوبری تا تایپوگرافی و ترکیب عناصر مختلف در صفحه است.

از آنجایی که طراحی سایت هم نیاز به خلاقیت و هم مهارت‌های تحلیلی دارد، دانستن کدهای استاندارد شده، اهمیت دادن به تجربه کاربری، در نظر گرفتن سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو) و استفاده از طراحی گرافیکی از جمله بخش‌های ضروری طراحی سایت است ولی در نهایت ممکن است همواره از خود بپرسید چگونه پروژه طراحی سایت بگیریم؟ که در ادامه پاسخ این سوال را خواهید گرفت.

توصیه می‌شود با کسب دانش و آموزش html و css از مبتدی تا پیشرفته سفر یادگیری طراحی وب را آغاز کنید. برای یادگیری این نوع مهارت‌های طراحی می‌توانید در دوره‌های آنلاین شرکت کنید، به کتاب‌ها، وبلاگ‌ها و ویدیوهای یوتیوب همراه با راهنمای عملی طراحی سایت مراجعه کنید. W3Schools می‌تواند نقطه شروع خوبی ‌باشد که در آن می‌توانید این کدها را آزمایش کنید تا ببینید چه هستند و دقیقاً چگونه کار می‌کنند. همچنین می توانید در دوره های طراحی سایت وم پاور شرکت کنید که طراحی سایت را به صورت اصولی از صفر تا صد به شما آموزش داده است.

ما می‌توانیم مهمترین مؤلفه‌ها و مفاهیمی ‌که هنگام یادگیری طراحی وب‌سایت لازم است بدانیم را به شرح زیر فهرست کنیم.

۱- مهارت فرانت اند و بک اند (Frontend – Backend) در طراحی سایت

این دو نام قسمت ظاهری سمت مشتری و قسمت پشتی سمت سرور در نظر گرفته می‌شود. Front-end و Back-end محبوب‌ترین اصطلاحاتی هستند که در توسعه سایت استفاده می‌شوند. قسمت ظاهری بخشی از طراحی وب است که از فایل‌هایی مانند HTML و CSS تشکیل شده است که کاربران با آنها در تعامل هستند. این فایل‌ها فایل‌هایی هستند که در مرورگر سمت سرویس گیرنده بارگذاری می‌شوند.

Backend شامل سرورها، برنامه‌ها و پایگاه‌های داده‌ای است که هنگام مشاهده یک وب‌سایت در پس‌زمینه اجرا می‌شوند. در هنگام تلاش برای یادگیری طراحی سایت، نیازی به داشتن دانش عمیقی نیست و مهم است که حداقل هدف آن را درک کنید. در مورد باطن می‌توان به طور خلاصه موارد زیر را بیان کرد:

۲- تسلط بر پایگاه داده (database) از مهارت های لازم برای طراحی سایت است!

تسلط بر دیتابیس و مهارت لازم در طراحی وب سایت

پایگاه داده‌ها، یکی از اجزای پشتیبان و همانطور که از نام آنها پیداست جایی هستند که اطلاعات وب سایت در آن ذخیره می‌شود. اکثر پایگاه‌های داده‌ها از زبانی به نام SQL استفاده می‌کنند که مخفف عبارت “Structured Query Language” است. پایگاه‌های داده؛ بر روی Microsoft SQL Server برای سرورهای ویندوز و در MySQL برای لینوکس اجرا می‌شود.

۳- مهارت و تسلط بر HTML در طراحی وب سایت

یک فایل  HTML، نوعی فایل اصلی که برای مشاهده یک وب سایت در مرورگر شما بارگذاری می‌شود بوده و دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه مشاهده سایت ارائه می‌دهد. HTML (HyperText Markup Language) مخفف Hypertext Markup Language است که اساس همه وب سایت‌ها است.

ساده‌ترین راه برای کدنویسی یک وب سایت برای مبتدیان استفاده از HTML است. HTML چارچوبی است که به ایجاد ساختار یک وب سایت کمک می‌کند، هنگامی‌که این زبان را یاد بگیرید طراحی وب بسیار معنادارتر می‌شود.

HTML برای قرار دادن تمام عناصر در یک صفحه وب از جمله سرفصل‌ها، پاراگراف‌ها، فهرست‌ها و تصاویر با برچسب‌هایی مانند <title> استفاده می‌شود. بنابراین فایل HTML که نوع اصلی فایل بارگذاری شده در مرورگر شما برای مشاهده یک وب سایت است، دستورالعمل‌هایی در مورد نحوه نمایش سایت ارائه می‌دهد.

مهم است که بدانید از تگ‌های عنوان، به ویژه تگ‌های H1، H2 و H3 برای سلسله مراتب محتوا چگونه استفاده می‌شود. یادگیری HTML به شما امکان می‌دهد تا بر سایت خود کنترل داشته باشید و درک عمیق‌تری از وب ایجاد کنید.

۴- تسلط بر CSS مهارت لازم در طراحی سایت است!

با CSS می‌توانید رنگ‌ها، فونت‌های سفارشی و هر چه در ظاهر سایت موثر است را اضافه کنید. CSS (Cascading Style Sheets) کدی است که به مرورگرها می‌گوید چگونه HTML را برای یک صفحه وب قالب‌بندی و استایل کنند. این به شما امکان می‌دهد محتوای HTML را قالب‌بندی کنید تا جذاب‌تر به نظر برسد.

اگر می‌خواهید در front-end تخصص داشته باشید، داشتن مهارت‌های CSS ضروری است. دانستن نحوه عملکرد CSS به شما امکان می‌دهد وب سایت‌های منحصر به فردی ایجاد کنید و قالب‌های موجود را سفارشی کنید.

۵- تسلط بر جاوا اسکریپت

کدنویسی html و جاوا اسکریپت در طراحی سایت و مهارت داشتن در آن

شما می‌توانید طرح‌های خود را فقط با استفاده از HTML و CSS کدنویسی کنید، اما اگر از جاوا اسکریپت نیز استفاده کنید مزیت بزرگی خواهید داشت، زیرا جاوا اسکریپت به شما اجازه می‌دهد تا عناصر استاتیک را در سایت خود تعاملی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید یک دکمه «بازگشت به بالا» ایجاد کنید که کاربر را به بالای صفحه می‌برد یا ویجتی که آب و هوا را با توجه به موقعیت مکانی کاربر نشان می‌دهد.

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که برای اجرا در مرورگر طراحی شده است. چارچوب‌های جاوا اسکریپت به شما این امکان را می‌دهد که با ساختارها و اجزای از پیش ساخته شده به جای شروع از ابتدا، طرح‌ها را سریعتر ایجاد کنید. هنگامی‌که اصول جاوا اسکریپت را یاد گرفتید، می‌توانید فریمورک‌های جاوا اسکریپت به نام‌های React، Angular و Vue را نیز یاد بگیرید.

Angular که توسط گوگل ایجاد شد، اولین فریم ورک اصلی جاوا اسکریپت است. React در حال حاضر محبوب‌ترین چارچوب جاوا اسکریپت است که توسط فیس بوک ایجاد شده است. از سوی دیگر، Vue  یک چارچوب جدیدتر است که توسط Evan You، توسعه‌دهنده سابق Angular ایجاد شده است.

۶- سیستم کنترل پروژه و کدنویسی (git)

هم طراحان فرانت‌اند و هم توسعه‌دهندگان بک‌اند باید با سیستم‌های کنترل پروژه آشنا باشند. سیستم‌های کنترل پروژه به شما امکان می‌دهد تغییرات ایجاد شده در کد را ردیابی کنید و این امکان را برای چندین نفر فراهم می‌کند که همزمان روی کد کار کنند. محبوب‌ترین سیستم کنترل پروژه و کدها Git است.

سیستم‌های کنترل پروژه به شما امکان می‌دهند چندین نسخه از فایل‌های خود را ذخیره کرده و بعداً به آنها دسترسی داشته باشید. بهترین سیستم‌های کنترل پروژه به تیم‌ها اجازه می‌دهد فایل‌های خود را همگام‌سازی کنند تا همه به به‌روزترین فایل‌ها دسترسی فوری داشته باشند و منبع اصلی حفظ شود.

۷- تسلط بر فیگما و vs code

استفاده از برنامه‌های طراحی وب در کنار هم، طراحی وب سایت‌های پویا و تعاملی را آسان می‌کند. ابزارهایی مانند Adobe Photoshop و Illustrator که تقریباً همه طراحان از آنها استفاده می‌کنند، طراحی وب سایت‌های پویا و تعاملی را آسان‌تر می‌کند. محبوب‌ترین نرم افزار در طراحی فتوشاپ است، اما اگر از صفر شروع می‌کنید و قبلا از ابزار طراحی استفاده نکرده‌اید توصیه می‌شود با Figma، Sketch  یا Adobe XD شروع کنید.

هر سه بیشتر از فتوشاپ بر طراحی وب متمرکز بوده و بسیار ساده‌تر هستند. Figma یکی از مناسب‌ترین ابزارها برای مبتدیان طراحی است زیرا یک حساب کاربری رایگان و بدون محدودیت ارائه می‌دهد. گاهی اوقات، ممکن است انتخاب کنید که از چندین برنامه با هم برای ایجاد وب سایت‌های منحصر به فرد استفاده کنید.

هنگامی‌که یک وب سایت ایجاد می‌کنید، مهمترین ابزاری که استفاده می‌کنید ویرایشگر کد است که به شما امکان می‌دهد کدی را بنویسید که وب سایت را ایجاد می‌کند. محبوب ترین ویرایشگر کد VS Code است. VS Code یک نسخه سبک تر از ویژوال استودیو مایکروسافت است. سریع، رایگان، آسان برای استفاده و با تم‌ها و پلاگین‌ها قابل تنظیم است. جدا از این می‌توان از ویرایشگرهای کد مانند Sublime Text، Atom و Vim نیز استفاده کرد. همچنین در نظر داشته باشید در کنار موارد بالا دوره طراحی سایت با وردپرس را هم ببینید زیرا در مسیر طراحی سایت خیلی به کار شما می‌آید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب به سوال مهارت های لازم برای طراحی سایت چیست پاسخ داده شد و دریافتیم که طراحی وب مستلزم استفاده از ابزارهای خاص و دانش در مورد موضوعات خاص برای ایجاد طرح بصری است. یادگیری طراحی سایت یک سفر طولانی مدت است. به جای تلاش برای یادگیری همزمان هر جزء، توصیه می‌شود از ساده‌ترین‌ها شروع کنید، مهارت‌های خود را تقویت کنید و با نگاه کردن به منابع مختلف، آماده پیشرفت باشید.

43%
6,900,000
3,950,000
تومان
4.00/5
39%
به دنبال راهی آسان برای ایجاد یک وب‌سایت هستید؟ چه در زمینه‌ی طراحی وب‌ سایت یا راه‌ اندازی یک کسب و کار، وردپرس آماده است تا رویاهای شما را به...
1,290,000
790,000
تومان
4.56/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *